disable config menu and pause shortcuts

Ideas or requests to make ARpiCADE better or more useful? Come on in, the water is warm!

Moderator: dee2eR

Post Reply
cymaltek
Community Member
Community Member
Posts: 4
Joined: Tue Feb 12, 2019 4:59 pm

disable config menu and pause shortcuts

Post by cymaltek » Tue Feb 12, 2019 7:05 pm

Is there a way to disable right joystick and start to access the config menu or down start for game pause? Often I accidentally bring up the menu and pause.

dee2eR
Inventor
Inventor
Posts: 1548
Joined: Tue Aug 22, 2017 2:07 pm

Re: disable config menu and pause shortcuts

Post by dee2eR » Tue Feb 12, 2019 10:58 pm

Absolutely.

The shortcuts can be changed in /boot/hotkeys.ini, if you delete these 2 lines it should do what you want:
START+X1=key:KEY_TAB
START+Y1=key:KEY_P

cymaltek
Community Member
Community Member
Posts: 4
Joined: Tue Feb 12, 2019 4:59 pm

Re: disable config menu and pause shortcuts

Post by cymaltek » Wed Feb 13, 2019 12:57 am

good deal, is there a way to make the start button double as credit across all the arcade emulators??

dee2eR
Inventor
Inventor
Posts: 1548
Joined: Tue Aug 22, 2017 2:07 pm

Re: disable config menu and pause shortcuts

Post by dee2eR » Wed Feb 13, 2019 1:58 am

Not without going into each emulator and setting it that way manually. The closest you have is the start+b1 combo.

I guess you could change the exit shortcut and use long hold start for credit though.

cymaltek
Community Member
Community Member
Posts: 4
Joined: Tue Feb 12, 2019 4:59 pm

Re: disable config menu and pause shortcuts

Post by cymaltek » Wed Feb 13, 2019 2:54 am

Would I be able to move exit with button held down to the credit button? I'm not sure what credit would be called when I add the line?

FastyMcNasty
Community Member
Community Member
Posts: 22
Joined: Mon Nov 26, 2018 3:47 am

Re: disable config menu and pause shortcuts

Post by FastyMcNasty » Mon Feb 25, 2019 12:11 am

In a slightly related topic, is there a way to increase the length of time the start button needs to held down to quit?

dee2eR
Inventor
Inventor
Posts: 1548
Joined: Tue Aug 22, 2017 2:07 pm

Re: disable config menu and pause shortcuts

Post by dee2eR » Mon Feb 25, 2019 12:57 am

Absolutely.

In /boot/hotkeys.ini find this bit:
START=BTN_START:KEY_ESC:1500
and make the 1500 a larger number to increase how long it needs to be held down to exit.

FastyMcNasty
Community Member
Community Member
Posts: 22
Joined: Mon Nov 26, 2018 3:47 am

Re: disable config menu and pause shortcuts

Post by FastyMcNasty » Mon Feb 25, 2019 1:48 pm

Thanks! I figured that number set the duration, but wanted to confirm.

Post Reply