1280x1024 screen and resSwitch.sh

Installing ARpiCADE for the first time? Having issues? Check here first for solutions and tips on installing.

Moderator: dee2eR

Post Reply
Kevin_S
Community Member
Community Member
Posts: 11
Joined: Fri Jun 05, 2020 1:19 am

1280x1024 screen and resSwitch.sh

Post by Kevin_S » Thu Jun 18, 2020 11:41 pm

Hello,

The native resolution of my LCD is 1280x1024 (5:4). Does anyone have any experience switching to and from this resolution between MAME, Daphne, etc. in regards to resSwitch.sh? I know I should be using hdmi_group=2 and hdmi_mode=35 (or 36, 37) but before making alterations to resSwitch.sh I was wondering if the code for this switch back from MAME to the attract mode menu.

I have searched the forum and found little on this topic -- which is strange, because a 19" LCD is such a common arcade size and 1280x1024 is that native resolution.

Thanks in advance...

dee2eR
Inventor
Inventor
Posts: 1057
Joined: Tue Aug 22, 2017 2:07 pm

Re: 1280x1024 screen and resSwitch.sh

Post by dee2eR » Fri Jun 19, 2020 12:52 am

you will need to add your setting to resSwitch.sh, look for this bit:
if [ $hdmimode == hdmi_mode=1 ] || [ $hdmimode == hdmi_mode=2 ] || [ $hdmimode == hdmi_mode=3 ] || [ $hdmimode == hdmi_mode=4 ] || [ $hdmimode == hdmi_mode=16 ]; then
and either add or change one of the existing to hdmi_mode=35
This will disable the res switching so you shouldn't have to worry about it.

Kevin_S
Community Member
Community Member
Posts: 11
Joined: Fri Jun 05, 2020 1:19 am

Re: 1280x1024 screen and resSwitch.sh

Post by Kevin_S » Fri Jun 19, 2020 1:50 am

Thanks! I'll give it a shot tomorrow morning. Your response time to questions is awesome.

Kevin_S
Community Member
Community Member
Posts: 11
Joined: Fri Jun 05, 2020 1:19 am

Re: 1280x1024 screen and resSwitch.sh

Post by Kevin_S » Fri Jun 19, 2020 2:19 pm

That worked! Thank you so much.

Post Reply